CODAN

 

                                           

                                                                       23-09-1991    -    27-03-2006

 

                                 

Codan was onze allereerste hond, een kruising Rothweiler x Dobermann, Ronald en ik woonden nog maar net samen en toen kwam die kleine dominante maar oh zo trouwe jongen bij ons wonen.

Met zijn 6 maandjes oud stond hij al de baas te spelen over andere honden in het park, er was maar één hond waar hij respect voor had en liep daar ook netjes met een boog omheen, tot deze hond (Bouvier) overleden was, toen zagen we bij Codan gelijk dat hij de leiding in het park overnam en toen we na een half jaar Sador erbij krijgen, waren er veel mensen die maar liever omliepen als wij het park in kwamen.

Toch heeft Codan maar met één hond echt gevochten, dat ging om de rangorde in het park, andere honden deed hij alleen op de rug gooien en die moesten zich gewoon overgeven aan hem dan was er ook niets aan de hand.

Maar toch hebben wij met veel mensen ruzie gehad, mensen die een hond hadden gekocht maar niets van de hondentaal begrepen, jammer genoeg.

Ziek was Codan nooit, alleen had hij altijd vervelende ongelukjes, in het glas gestaan, op een egel gestaan waardoor zijn poot 3x zo dik werd en het laatste ongelukje had hem fataal kunnen worden. Ronald had een stok gegooid maar die was in de grond bleven steken en op dat moment kwam Codan net aanrennen waardoor de stok vast kwam in zijn keel, en op een haartje na was zijn slagader geraakt.

Op 27 Maart 2006 is in huis met ons als zijn baasjes naast zijn zijde van ons heen gegaan,onze allereerste hond Codan, er is hem gelukkig heel veel leed en pijn bespaard gebleven.

Rust zacht lieverd, we zullen je zo missen, ondanks je leeftijd van 14 jaar was je altijd erg aanwezig ,nu ben je bij je speel en knokmaatje Sador,jullie hebben elkaar al 10 jaar niet meer gezien, ik hoop dat jullie samen met Eros de kleine nog heel veel kunnen spelen daarboven.

Ooit zullen wij elkaar weer zien..........................

Dag lieverd.

          

                 

 

 

        Home